In 2015 richtte David Harreman (1970) Mejor op: een Rotterdams kantoor voor tax compliance, advies en accountancy.
Na zijn studies Accountancy AA (HES), MA Fiscaal Recht (EUR) en Tax Assurance (Nyenrode Business University) werkte hij twaalf jaar bij PwC met als specialisaties fiscale advisering, fiscale compliance en tax accounting. Als partner bij Verder Fiscaal Specialisten en Verder Accountants was hij verantwoordelijk voor de accountantspraktijk, aangiftepraktijk en advisering van (inter)nationale klanten. Met zijn voortvarende manier van werken en ondernemersmentaliteit was de oprichting van een eigen kantoor in 2015 onoverkomelijk.

Ondernemers ontlasten
Creativiteit is niet het eerste waar je aan denkt bij tax compliance en advies, toch vindt David juist dát zo leuk aan zijn werk. Creatief zijn met de materie die in eerste instantie juist strak en star lijkt. Hierin beweging vinden of brengen. “Als je weet waar je het over hebt, dan is die materie helemaal niet zo star als ‘ie lijkt. Ik vind het een prachtige uitdaging om hierin inventief te zijn en oplossingen voor problemen te vinden.” De dienstverlening staat daarbij voorop. “Ik vind het aspect van ontlasten ontzettend belangrijk. Daarin kan je zoveel toegevoegde waarde bieden aan ondernemers, die altijd met 101 dingen druk zijn.”

Goed advies helpt ondernemingen verder
Toegankelijkheid en laagdrempeligheid in de communicatie zijn voorwaardes voor David. Die lage drempel miste hij bij andere kantoren. David: “Klanten kunnen me altijd bellen met een vraag. Sterker nog: ik heb liever dat ze me tien keer teveel bellen, dan één keer te weinig. Goed advies op het juiste moment kan een hoop problemen voorkomen.” Die open houding probeert hij uit te stralen in zijn communicatie. Hij houdt van doelstellingen en concrete acties, maar verliest het grotere plaatje niet uit het oog. David: “Tijdens een ontmoeting met een klant ben ik echt niet alleen maar met fiscale verhalen bezig. Als ik denk dat ik ze met hun onderneming verder kan helpen door ze bijvoorbeeld te koppelen aan anderen uit mijn netwerk, dan doe ik dat.” Meedenken en betrokkenheid, nog twee woorden die Mejor en David omschrijven. “Als je elkaar verder kunt helpen, waarom zou je dat dan niet doen? Als het goed gaat met mijn klanten, gaat het ook goed met mij.” In dat ontzorgen gaat David soms ver. “Als ik een nadelige beslissing voor mijn client onterecht vind, dan zoek ik net zo lang tot ik iets vind om het te corrigeren.”

Met de kennis en kunde die hij de afgelopen twintig jaar opdeed, wil hij ‘zijn’ ondernemers het beste bieden en het beter doen dan anderen. De naam van zijn kantoor is dan ook niet toevallig: Mejor betekent ‘beter’ in het Spaans.

Mejor Tax: voor een betere fiscale balans!

David Harreman woont in Rotterdam Overschie met zijn vrouw en twee kinderen en houdt kantoor in het centrum van Rotterdam.

Heeft u behoefte aan een betere fiscale balans?
Heeft u behoefte aan een betere fiscale balans?